8002 C Koloss All-Inclusive Set met 1/2"-aandrijving 

Een echte krachtpatser onder de ratels, die zelfs als hamer kan worden gebruikt.

De ratel die ook gerust als hamer gebruikt kan worden. De ‘KOLOSS’ is als omschakel- en zwaar belastbare ratel tot min. 600 Nm inzetbaar. De dubbele palvertanding en de geringe terughaalhoek van 6° maken snel en nauwkeurig schroeven mogelijk, ook op plekken waar weinig plaats is. En het beste komt nog: Geen klap, maar dan ook echt geen klap kan het ratelmechanisme iets aan. Meerdelige Kraftform-handgreep voor optimale druk-, slag- en trekbelasting; aan greepuiteinde voorzien van opname voor KOLOSS verlengstuk 8780 C en KOLOSS spreiddoorn 8781 C.

In de set bevinden zich tevens: 1 pad ter bescherming van materialen en oppervlakken, 1 Koloss verlengstuk om nog hogere draaimomenten over te kunnen dragen, 1 ontgrendelstift en 1 houder om de Koloss steeds binnen handbereik te hebben.

- Tot minstens 600 Nm te belasten
- Met doorsteekvierkant voor rechtsom en linksom
- Inclusief hamerfunctie
- Meercomponenten Kraftform-handgreep voor optimale druk-, slag- en trekbelasting
- Fijnvertand ratelmechaniek, kleine terughaalhoek van 6°

Toepassing van de Koloss:

Steigerbouw, scheepsbouw, mijnbouw, vliegtuigbouw, bruggenbouw, bedrijfsvoertuigen en onderhoud, spoorbouw, en onderhoud van wegen, industriebouw, steigerbouw, automotive, petrochemische industrie en nog veel meer.

Gehard vierkant: Onlosmakelijke vergrendeling op een gehard vierkant voor het zware werk. 
Omschakelbaar: Om de draairichting te veranderen gebruikt u simpelweg het doorsteek-vierkant. Deze constructie zorgt ervoor dat er geen kwetsbaar mechaniek in de kop zit. Bij het gebruik als hamer hoeft u dus niet bang te zijn om de ratel zelf te beschadigen. Deze constructie is robuuster dan een standaard omschakelsysteem.
Gepolijste hameroppervlak: Extra harde, gepolijste hameroppervlak, met rubberen inzetstuk, om materialen en oppervlakken te beschermen. 
Gesmeden hamerkop: De gesmeden hamerkop is permanent vastgepind op de steel dankzij een voorgevormde aansluiting. Dit garandeert een vrijwel onlosmaakbare positie van de hamerkop op de steel. 
Dubbele ratelpalvertanding: Zorgt ervoor dat de robuuste 30 ratelbanden het fijnmechanische effect van een 60 tanden fijnvertanding met 6° terughaalhoek hebben. 

Koloss - de ratel die ook gerust als hamer mag worden gebruikt

In de praktijk blijkt dat veel gebruikers hun ratel ook als hamer gebruiken. Daarbij raakt de ratel vaak beschadigd en ontstaan er gevaarlijke situaties. Daarom heft Wera de zwaar belastbare ratel Koloss ontwikkeld waarvan het mechanisme vrijwel niet beschadigd kan raken als de ratel als hamer wordt gebruikt. De Koloss is zo robuust dat deze zelfs met verlenging als hamer kan worden gebruikt.




8002 C KOLOSS ALL-INCLUSIVE SET MET 1/2"-AANDRIJVING - 5-DELIG

  • Model: 4000821452
  • Artikelnr: 3023797
  • EAN: 4013288162403
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €115,74 Excl BTW per stuks

  • (€140,05 incl BTW)

Gerelateerde producten

Tags: 8002 C, Koloss, All-Inclusive Set, 1/2"-aandrijving, ratel, hamer, ratelhamer